c S
Na kratko iz gospodarstva 01.02.2019 07:28 Ljubljana, 31. januarja (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Za nakup družbe Mersteel SSC, zdravega jedra propadlega nekdanje metalurške divizije Merkurja, je prispelo več nezavezujočih ponudb, je danes poročal časnik Dnevnik. Ponudbo so oddali v skupini Plastoform v lasti Franca Gregoriča in v celjskem Kovintrade, ki se je za nakup Mersteela SSC potegoval že lani. Prav tako pa naj bi prispelo še nekaj drugih ponudb domačih podjetnikov. Po poročanju Finance se za nakup družbe zanima tudi Franc Gregorič.

Abanka bo na lastno zahtevo s 1. februarjem izključena iz članstva na Ljubljanski borzi, je danes objavila borza. Abanka je med drugim ponujala storitve borznega posredovanja, investicijskega svetovanja, storitve v zvezi z izdajo finančnih instrumentov ter storitve v zvezi s prevzemi, pripojitvami in združitvami.

Telekom Slovenije je danes zaključil postopek prodaje 100-odstotnega deleža v družbi Blicnet iz Banja Luke. Pogodbo za prodajo je z družbo Telekomunikacije Republike Srpske podpisal 2. oktobra lani. Kupnina za Blicnet bistveno presega knjigovodsko vrednost naložbe, končno kupnino pa bo Telekom sporočil po končni določitvi prilagoditvenih postavk, je danes objavil prek spletne strani Ljubljanske borze.

Ulična svetilka Geolux Plain I podjetja Geoenergetika je po prejemu oblikovalskih nagrad Red Dot Design Award Winner 2018, Big See 2018 in German Design Award Winner 2019 prejela še eno najbolj prestižnih oblikovalskih nagrad - iF Design Award, so danes sporočili iz družbe.