c S
Vlada zagotovila dodatna sredstva za varovanje schengenske meje 31.01.2019 15:21 Ljubljana, 31. januarja (STA) - Vlada je na današnji seji sprejela poseben vladni projekt Varovanje schengenske meje EU in obvladovanje problematike ilegalnih migracij. Za izvedbo projekta bodo ministrstvu za notranje zadeve zagotovili dodatna sredstva v višini 15 milijonov evrov letno oziroma 1,25 milijona mesečno za plačilo delovne uspešnosti iz naslova povečanega obsega dela.

Vlada je s tem uresničila zavezo iz stavkovnega sporazuma, ki ga je s policijskima sindikatoma podpisala konec lanskega leta. V sporazumu so med drugim določili, da bodo v 30 dneh od podpisa sporazuma sprejeli posebni vladni projekt za varovanje schengenske meje in obvladovanje problematike ilegalnih migracij. Policisti, ki bodo delovali v okviru projekta, bodo tako deležni posebnih sredstev za povečan obseg dela.

S tem bodo zagotovili ustrezno plačilo javnih uslužbencev notranjega ministrstva in policije, ki so posredno ali neposredno nadpovprečno obremenjeni z varovanjem schengenske meje EU, so zapisali v sporočilu za javnost po seji vlade.

Delovno uspešnost bodo začeli izplačevati od plače za januar 2019.