c S
Vlada določila delovno skupino za pripravo predlogov za zmanjšanje stroškov občin 31.01.2019 14:50 Ljubljana, 31. januarja (STA) - Vlada je danes sprejela sklep o ustanovitvi delovne skupine za pripravo predlogov za spremembo zakonodaje, ki bo zmanjšala stroške občin. Ustanovitev delovne skupine je posledica zaveze vlade iz lanskega novembra, ko je s predstavniki reprezentativnih združenj sklenila dogovor o višini povprečnine za letos, so sporočili po seji vlade.

Delovno skupino bodo sestavljali predstavniki vseh ministrstev, razen ministrstva za zunanje zadeve. Vodil jo bo minister za javno upravo Rudi Medved, za njegovega namestnika pa je vlada imenovala državnega sekretarja na ministrstvu za javno upravo Leona Behina.

Na seje delovne skupine bodo vabili tudi predstavnike občin, ki so jih določila reprezentativna združenja občin in Mestna občina Ljubljana kot glavno mesto. Vsako reprezentativno združenje je določilo po dva predstavnika, mestna občina Ljubljana pa enega.

Delovna skupina naj bi pripravila pregled predlogov za spremembo zakonodaje, ki bo zmanjšala stroške občin, ter usmeritve za predloge sprememb posameznih predpisov. Med njenimi nalogami sta tudi pomoč posameznim ministrstvom pri pripravi sprememb zakonodaje in spremljanje postopkov sprejemanja sprememb zakonodaje. Delo mora delovna skupina zaključiti do konca junija.