c S
Na kratko iz gospodarstva 31.01.2019 07:18 Ljubljana, 30. januarja (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Podjetje Medijski partner je decembra lani od družbe TSmedia odkupilo 50-odstotni delež v Diggitu, prvi slovenski konferenci o digitalnih komunikacijah, in tako vnovič postalo 100-odstotni lastnik Diggita. Z letošnjim letom je prišlo tudi do dveh sprememb v vodstvu podjetju, in sicer je direktorica postala Ariana Nina Eror, Simona Kruhar Gaberšček pa glavna urednica revije Marketing magazin. Medijski partner, ki od leta 2008 izdaja strokovno revijo Marketing magazin, je Diggit prvič samostojno organiziral leta 2012, leto pozneje pa je družba TSmedia postala 50-odstotna lastnica blagovne znamke Diggit.

Okrožno sodišče v Ljubljani je sklenilo, da so izpolnjeni pogoji za vknjižbo lastninske pravice nad hotelom STC v srbskem Zlatiboru v korist srbske občine Čajetina. Ta je pogodbo o nakupu sklenila konec decembra 2017 s stečajnim upraviteljem družbe Rašica Point, ki je v postopku stečaja od avgusta 2012. Občina Čajetina je iz stečajne mase Rašice prav tako kupila stoodstotni poslovni delež v beograjski družbi Apim Invest, je razvidno iz današnje objave na Ajpesu.

Digitalna platforma Goopti, ki ponuja prevoze na in z letališč, po novem ponuja tudi možnost nakupa letalskih vozovnic. Iskalnik, ki ga je mogoče najti na spletnem naslovu goopti.com/letalske-karte, vedno ponudi izbor najugodnejših letalskih povezav, pri določenih relacijah pa tudi letalsko povezavo v kombinaciji s prevozom Goopti. S tem si lahko uporabnik potovanje rezervira hitreje in si v eni potezi zagotovi tako letalsko karto kot tudi prevoz do letališča, je sporočil direktor podjetja Goopti Marko Guček.

Delnice družbe Terme Dobrna bodo z 31. januarjem umaknjene iz trgovanja na Ljubljanski borzi, je danes objavila borza. Skupščina Term Dobrna, ki so v več kot 98-odstotni lasti družbe Alea inženiring iz Celja, je sklep o umiku delnic z organiziranega trga sprejela 17. januarja.

Mednarodna agencija za ocenjevanje uspešnosti upravljanje skladov Mornigstar je v začetku letošnjega leta družbo KD Skladi uvrstila med devet odstotkov najboljših družb za upravljanje na svetu. V tej družbi po njihovi oceni namreč tudi v obdobju gospodarskega ohlajanja in upočasnjeni svetovni rasti gospodarstva ohranjajo strokovnost in odličnost v upravljanju premoženja vlagateljev, so danes sporočili iz KD Skladov.

Stečajna upraviteljica družbe GTC Kope v stečaju je objavila novo dražbo za apartmajski hiši ob smučišču v Ribnici na Pohorju, ki ju je že doslej neuspešno prodajala. Dražba bo 7. marca v Ljubljani, izklicna cena pa je 1,113 milijona evrov, je razvidno iz današnje objave na Ajpesu.