c S
Na kratko iz gospodarstva 30.01.2019 07:14 Ljubljana, 29. januarja (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

V vojno za obvladovanje Hidrie, ki je v začetku leta izbruhnila med njenimi ključnimi menedžerji, se je začela vpletati tudi družina Šešok, lastnica koncerna Iskra. Kot poroča portal Siol, je bil direktor operacij v Iskri Klemen Šešok v zadnjih tednih pri več menedžerjih Hidrie, pri tem se je ponujal kot mediator v sporu in izrazil pripravljenost Iskre za vstop v Hidrio. "Vstop v Hidrio nas potencialno zanima, smo pa mnenja, da so zadeve še preveč oddaljene, da bi zavzemali kakšno stališče, saj so, kot razumemo, obstoječi lastniki še v medsebojnih pogovorih," je za portal dejal Šešok. Po navedbah Siolovih virov naj bi Šešok kot mogočega sofinancerja omenjal tudi nekdanjega solastnika podjetja Ouftit 7 Marka Pistotnika.

Siol poroča, da je danes seja nadzornega sveta Hidrie Holdinga, ki naj bi znova odločal o izplačilu nagrade za del menedžerjev iz kroga nekdanjega dolgoletnega direktorja Edvarda Svetlika; ti bi prejeli približno pet odstotkov delnic krovnega podjetja H&R, od tega največ Urška in Gašper Svetlik. Gre za predlog, ki so ga imeli nadzorniki na mizi že konec lanskega leta, a o njem tedaj niso odločali. Prav namera po izplačilu te nagrade, ki je sledila izteku delničarskega sporazuma med ključnimi lastniki Hidrie, naj bi pozneje sprožila vojno za Hidrio. V Hidrii so za STA pojasnili, da je seje nadzornikov zaprta za javnost, o sklepih pa ne bodo obveščali medijev.

Uprava Perutnine Ptuj je preklicala za 31. januar sklicano izredno skupščino, na kateri bodo menjali člane nadzornega sveta, kaže današnja objava na spletni strani Ajpesa. V podjetju so sicer že določili nov datum izredne skupščine; ta naj bi bila 21. februarja, v primeru nesklepčnosti pa so si pustili odprto dodatno možnost 25. februarja.

Hram holding je od 9. do 24. januarja na Ljubljanski borzi odkupil 519 lastnih delnic v skupni vrednosti 207,60 evra. Po teh nakupih ima skupno 354.502 lastnih delnic, kar prestavlja 8,278 odstotka vseh, so prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili iz družbe.