c S
Na Gospodarskem razstavišču do nedelje turistični sejem Alpe-Adria 30.01.2019 07:39 Ljubljana, 30. januarja (STA) - Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani bodo danes odprli 30. mednarodni turistični sejem Alpe-Adria, namenjen zelenemu in aktivnemu turizmu ter kampingu in karavaningu. Na sejmu, ki bo imel tudi tokrat bogat spremljevalni program, se bo do nedelje predstavljalo prek 330 turističnih ponudnikov.

Obiskovalci sejma, ki letos poteka z geslom Skočite v naravo, se bodo tako lahko spoznali s turistično ponudbo iz Slovenije, BiH, Hrvaške, Srbije, Črne gore, Italije, Avstrije, Madžarske, Češke in Nepala.

Sejem bo uradno odprla državna sekretarka na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Eva Štravs Podlogar, po odprtju pa bo Gospodarsko razstavišče podelilo nagrado za odličnost in kakovost v turizmu jakob. Letos je komisijo prepričal projekt Nepozabni dan v ribogojnici Fonda.

Tudi tokrat ima sejem bogat spremljevalni program. Danes bo med drugim pogovor s Štravs Podlogarjevo o uspehih in izzivih slovenskega turizma ter okrogli mizi o razvoju avtodomarskega turizma v Sloveniji in o Sloveniji kot gastronomski destinaciji.

Sejem Alpe-Adria bo v organizaciji Primorskega sejma spremljal sejem okusov GASTexpo, ki je namenjen predvsem poslovnim gostom in velja za vodilni strokovni sejem v regiji s področja gastronomije, pijače, kave, slaščičarstva, pekarstvo, gostinsko-hotelske opreme ter sladoleda in vina.