c S
Tokratna dražba za prodajo celjske Turške mačke uspešna 29.01.2019 07:19 Celje, 28. januarja (STA) - Stečajnemu upravitelju celjskega podjetja Domine nepremičnine Benjaminu Pačniku je na današnji drugi javni dražbi uspelo prodati celjski hotel Turška mačka s skupno površino 957 kvadratnih metrov. Kdo je kupec in po kakšni ceni je kupil hotel, za STA ni želel razkriti. Izklicna cena je tokrat znašala 521.550 evrov.

Pačnik je skupaj s hotelom prodal tudi vitraž s tremi velikimi kompozicijami na stenah, ki jih je zasnoval akademski slikar Jože Spacal, in dvoje pomičnih vrat. Tržna vrednost hotela je sicer ocenjena na 670.000 evrov.

Hotel Turška mačka, ki stoji v starem mestnem jedru in je v najboljših časih zaposloval 50 delavcev, je najbolj zaslovel med obema vojnama, ko je bil zbirališče znanih Celjanov. Včasih je imel dve zvezdici, namenjen pa je bil predvsem prehodnim gostom. V njem je bilo 24 sob in en apartma.

Objekt je bil v lasti celjskega poslovneža Darka Zupanca, leta 2010 pa ga je v najem vzel Peter Pusser, ki je bil direktor družb Bohor Les in Rogaška Les. Takrat je Pusser načrtoval tudi obnovo hotela, ki je bila ocenjena na 300.000 do 400.000 evrov, a mu je načrt zaradi pomanjkanja finančnih sredstev spodletel.

Torkovo drugo javno dražbo za prodajo celjske Gostilne pri Mostu je Pačnik preklical zaradi prijave izločitvene pravice enega izmed upnikov.

V sredo pa bo tudi druga javna dražba za prodajo restavracije Zvezda s skupno površino 406 kvadratnih metrov, ki jo je Pačnik na prvi javni dražbi prodajal za nekaj več kot 300.000 evrov. Tokrat je upravitelj ceno znižal na 285.256 evrov, likvidacijsko pa je ocenjena na 269.100 evrov.

Po zaključku pravdnega postopka, ki teče glede vprašanja lastništva vrta pred restavracijo Vrtnica, bo Pačnik predlagal prodajo tudi te restavracije. Restavracija je velika 184 kvadratnih metrov, njena tržna vrednost je ocenjena na 290.000 evrov, likvidacijska pa na 260.100 evrov.

Domine nepremičnine so bile del že propadlega poslovnega sistema PSZ v lasti Zupanca. V stečaju so pristale decembra lani, ker je imelo podjetje obveznosti, večje od vrednosti lastnega premoženja, dlje časa je imelo blokiran tudi transakcijski račun.