c S
Pet slovenskih podjetij na sejem Arab Health v Dubaju 28.01.2019 07:27 Ljubljana, 27. januarja (STA) - V Dubaju se bo prihodnji teden odvil največji specializirani sejem medicinske opreme in pripomočkov, zdravil, zdravstvene oskrbe in storitev na arabskem polotoku, Arab Health. Pod okriljem javne agencije Spirit Slovenija se bo tam predstavilo tudi pet slovenskih podjetij.

Spirit letos drugič organizira skupinsko sejemsko predstavitev slovenskih podjetij na sejmu Arab Healt. Ta bo v Združenih arabskih emiratih potekal med ponedeljkom in četrtkom. Med osrednjimi temami letošnjega sejma bodo inovativne izdelki in rešitve v panogi ter izzivi in vloga digitalne transformacije v zdravstveni oskrbi, so sporočili iz Spirita.

Sejem s 44-letno tradicijo predstavlja vodilno poslovno platformo zdravstvene oskrbe in nege na Bližnjem vzhodu, njegov poglavitni namen pa je povezovanje proizvajalcev in ponudnikov zdravstvenih storitev z zdravstvenimi klinikami, dobavitelji in distributerji v tej regiji. Lani se je na sejmu predstavilo 4176 razstavljavcev iz 66 držav, med njimi sedem slovenskih, obiskalo pa ga je 78.000 obiskovalcev.

Letos se bo na slovenskem skupnem razstavnem prostoru velikosti 72 kvadratnih metrov predstavilo pet slovenskih podjetij: Eurotronik Kranj, Iskra Medical, Kinestica, Koval in Mesi. Omenjena slovenska podjetja udeležbo na sejmu vidijo kot dobro priložnost za predstavitev svojih izdelkov in storitev, navezovanje poslovnih stikov s potencialnimi poslovnimi partnerji, obenem pa kot možnost pregleda najnovejših izdelkov in inovativnih tehnologij s področja zdravstvene oskrbe in trendov na tem področju.

"Sejem je za nas pomemben, ker pokriva regijo arabskega polotoka, kjer doslej še nismo bili prisotni. Naš interes je razširiti tržne poti tudi na arabsko in azijsko področje, zato za nas predstavlja odlično izhodišče za pridobivanje novih strank, mesto za srečanje z obstoječimi poslovnimi partnerji ter priložnost za poglobitev in povečanje obsega poslovanja, in vpogled v delo konkurence," je ocenila Cvetka Zidar iz družbe Koval.

Spirit Slovenija je sicer na podlagi izraženega interesa slovenskih podjetij za leto 2019 pripravil seznam skupinskih predstavitev na 12 mednarodnih sejmih v tujini. V okviru skupinskih predstavitev agencija krije stroške neopremljenega razstavnega prostora, zakupa tehničnih priključkov in vpisa v katalog. Poleg tega se s sejmišči dogovarja za najboljšo možno lokacijo razstavnega prostora in podjetjem svetuje, kako se na sejemsko predstavitev kar najbolje pripraviti. Podjetja krijejo stroške postavitve razstavnega prostora, službenih poti zaposlenih in prisotnosti osebja na razstavnem prostoru.