c S
Za obrate manjšega tveganja precej ureditvenih odločb 23.01.2019 11:14 Ljubljana, 23. januarja (STA) - Okoljski inšpektorji so lani pregledali 31 obratov večjega tveganja za okolje in osem obratov manjšega tveganja za okolje. Pri pregledu prvih so izdali tri ureditvene odločbe, s katerimi so odredili odpravo pomanjkljivosti v določenem roku, pri pregledu drugih pa šest, so danes sporočili z ministrstva za okolje in prostor.

Inšpekcija za okolje in naravo Inšpektorata RS za okolje in prostor je v obratih večjega tveganja izvedla nadzor nad podatki o prisotnih količinah in lastnih nevarnih snovi, opredelitvijo in oceno nevarnosti večjih nesreč z nevarnimi snovmi, obratovanjem in vzdrževanjem obratov tveganja in varnostno pomembnih naprav ter obvladovanjem sprememb in izvajanjem splošnih varnostnih ukrepov.

Pri obratih manjšega tveganja za okolje pa so inšpektorji nadzirali preverjanje količin in lastnosti prisotnih nevarnih snovi, implementacijo zasnove zmanjšanja tveganja za okolje, izvajanje splošnih varnostnih ukrepov in informacijo za javnost o varnostnih ukrepih, so še navedli na ministrstvu.