c S
Zbiranje ponudb za idejno zasnovo slovenskega paviljona na Expo 2020 23.01.2019 10:19 Ljubljana, 23. januarja (STA) - Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo bo do 12. februarja zbiralo ponudbe za izdelavo idejne zasnove za slovenski paviljon, s katerim se bo Slovenija prihodnje leto predstavljala na svetovni razstavi Expo v Dubaju. Na njej želi Slovenija okrepiti prepoznavnosti zelene turistične destinacije.

"Slovenija želi na svetovni razstavi Expo 2020 poglobiti gospodarsko sodelovanje tako z zalivskimi državami kot širše ter hkrati okrepiti prepoznavnosti Slovenije kot zelene turistične destinacije," so zapisali na ministrstvu.

Povabilo k oddaji ponudb za idejno zasnovo so objavili na svoji spletni strani med javnimi naročili. Z njim bodo izbrali najboljšo idejno zasnovo, na podlagi katere bodo v naslednji fazi pripravili javni razpis za projektiranje in gradnjo slovenskega paviljona, so danes sporočili z ministrstva.

Svetovna razstava Expo je bila nazadnje leta 2015 v Milanu, prihodnje leto bo v Dubaju. Na pol leta trajajoči razstavi pod sloganom Povezovanje idej za prihodnost se bo predvidoma predstavilo 190 držav sveta, organizatorji pa pričakujejo okoli 25 milijonov obiskovalcev.