c S
Za direktorja Rižanskega vodovoda 13 prijav 22.01.2019 07:01 Koper, 21. januarja (STA) - Na razpis za direktorja Rižanskega vodovoda je do danes prispelo 13 prijav, so za STA pojasnili na Mestni občini Koper. Dokončno število prijav bo sicer znano v naslednjih dneh, saj obstaja možnost, da je bila pošta priporočeno oddana na bencinskem servisu in da je na občini do danes še niso prejeli.

O izbiri direktorja bo odločal svet ustanoviteljic, torej župani občin ustanoviteljic javnega podjetja Rižanski vodovod Koper, so še navedli na koprski občini.

Skladno z razpisom, ki so ga oktobra v uradnem listu objavile občine ustanoviteljice, morajo kandidati med drugim imeti najmanj univerzitetno izobrazbo in najmanj pet let delovnih izkušenj na vodilnih delovnih mestih, pripraviti pa morajo tudi program delovanja in razvoja javnega podjetja v naslednjem mandatnem obdobju.

Izbrani kandidat bo direktorsko mesto nastopil v začetku marca za štiriletno obdobje.

Rižanski vodovod je zadnjih 16 let vodil Zdravko Hočevar. Mediji so medtem špekulirali o več možnih kandidatih za Hočevarjevo nasledstvo, pri čemer se sedanji direktor še prejšnji teden ni izjasnil, ali namerava znova kandidirati.

Večinski lastnik Rižanskega vodovoda je Mestna občina Koper s skoraj 52-odstotnim deležem (vanj je zajet tudi lastniški delež Občine Ankaran), sledita piranska (27,9 odstotka) in izolska občina (20,2 odstotka), je razvidno na spletni strani družbe.