c S
Direkcija izbrala izvajalce za posodobitev proge med Zidanim Mostom in Rimskimi Toplicami 21.01.2019 13:12 Ljubljana, 21. januarja (STA) - Direkcija za infrastrukturo je v sklopu projekta modernizacije in nadgradnje železniške proge med Celjem in Zidanim Mostom oddala dela za nadgradnjo odseka med Rimskimi Toplicami in Zidanim Mostom. V skupini izbranih izvajalcev so med drugim Kolektor CPG, Pomgrad in SŽ - Železniško gradbeno podjetje. Dela naj bi izvedli za 77,7 milijona evrov.

Oddana dela poleg nadgradnje proge med Rimskimi Toplicami ter stičiščem štajerske in posavske proge na sotočju Save in Savinje predvidevajo tudi nadgradnjo postaje Rimske Toplice in gradnjo zunajnivojskega križanja Rimske Toplice - Jurklošter.

Direkcija je za izvedbo del na javnem naročilu izbrala edinega ponudnika, to je skupino gradbenih podjetij, v kateri sta gradbena velikana Kolektor CPG in Pomgrad, Kolektor Koling, SŽ - Železniško gradbeno podjetje ter Megalit, je razvidno iz odločitve o izboru, objavljene na portalu javnih naročil.

Izbrana ponudba dosega nekaj več 77,7 milijona evrov.

Gre sicer za trenutno največji projekt posodobitve železniškega omrežja v teku. Vrednost celotnega projekta nadgradnje železniške proge ob Savinji med Celjem in Zidanim Mostom je 282,4 milijona, projekt pa je sofinanciran z evropskimi sredstvi v višini 90,6 milijona evrov. Vsa dela bodo dokončana predvidoma leta 2020. Lani so že zaključili nadgradnjo postaj Celje in Laško, dela pa trenutno potekajo na odsekih med Laškim in Celjem ter Laškim in Rimskimi Toplicami.

Med gradbinci, ki izvajajo obnovo, je tudi novomeški CGP.