c S
Na kratko iz gospodarstva 19.01.2019 09:10 Ljubljana, 18. januarja (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Krka je v obdobju od 11. do 17. januarja na Ljubljanski borzi odkupila 15.406 lastnih delnic, skupaj pa zanje odštela 892.336 evrov. Skupno število lastnih delnic se je po teh nakupih zvišalo na 922.731, kar predstavlja 2,814 odstotka vseh izdanih delnic, je novomeški farmacevt objavil na spletni strani Ljubljanske borze.

Družba Salus je na spletnih straneh Ljubljanske borze objavila obvestilo o sklicu prve izredne skupščine družbe Sanolabor, katere večinski lastnik je postala. Ta bo potekala 18. februarja. Skupščina bo med drugim odločala o iztisnitvi malih delničarjev, ki jim bo lastnik izplačal 770,35 evra odpravnine na delnico. Prav tako bo skupščina odpoklicala vse štiri sedanje člane nadzornega sveta, ki zastopajo interese delničarjev, in sicer Sonjo Batistič, Veljo Gobca, Bojana Kosa in Rafaela Sušnika. Za nova člana nadzornega sveta sta predlagala Žiga Hieng ter Gregor Jenko.

Uprava Uniorja je na spletnih straneh Ljubljanske borze objavila nagovor predsednika uprave Branka Bračka ob 100-letnici obstoja, ki ga družba praznuje v letu 2019. V tem času so iz kovačnice zrasli v eno izmed največjih skupin v Sloveniji. "Hkrati pa smo se uspešno razvijali tudi na tujih trgih, kjer smo v tem času postali ugledno mednarodno podjetje, ki sodeluje z najvidnejšimi podjetji na svetu," je med drugim zapisal Bračko.