c S
Celjski Kovintrade v gradnjo druge faze skladišča v Štorah 21.01.2019 07:08 Celje, 20. januarja (STA) - Celjski Kovintrade bo spomladi začel z gradnjo druge faze skladiščnih prostorov v Štorah, kjer sicer eno skladišče že ima. Novi skladiščni prostori bodo obsegali 7500 kvadratnih metrov, vrednost naložbe, ki naj bi jo končali še letos, pa je ocenjena na nekaj več kot štiri milijone evrov.

Kot je za STA povedal predsednik uprave družbe Marko Staroveški, za naložbo potrebujejo še soglasje bank in izbor najugodnejšega dolgoročnega investicijskega posojila.

Kovintrade, ki se ukvarja s trgovino izdelkov črne in barvne metalurgije ter surovinami na debelo, ponuja pa tudi storitev razreza metalurških izdelkov in grobo mehansko obdelavo krojene pločevine, ima zdaj približno 20.000 kvadratnih metrov skladiščnih površin v Štorah, Ljubljani in na Jesenicah.

Skladiščne prostore nameravajo zdaj razširiti v Štorah, kjer imajo 40.000 kvadratnih metrov veliko zemljišče in tudi gradbeno dovoljenje za novo skladišče. Tega potrebujejo predvsem, ker zaradi premajhnih prostorov preveč časa porabijo za prelaganje blaga.

Kovintrade je sicer v letu 2018 kljub spremenljivim gospodarskim in geopolitičnim razmeram na trgu posloval uspešno, je povedal Staroveški. Družba, ki ima 1200 kupcev, je v tem letu ustvarila nekaj več kot 200 milijonov evrov prihodkov, kar na letni ravni predstavlja 10-odstotno rast.

"O dobičku je še preuranjeno govoriti, kajti knjiženja za leto 2018 potekajo še do konca februarja," je pojasnil Staroveški in dodal, da so lani prvič prodali več kot 200.000 ton metalurških izdelkov.

Kovintrade, ki ima približno 180 zaposlenih, svoj položaj krepi predvsem na tujih trgih in s tem bo nadaljeval tudi v prihodnje. Vstopa na nove trge ne načrtujejo, saj nameravajo tržne deleže povečati na obstoječih trgih, je še povedal Staroveški.