c S
Na slovenjgraški občini pod novim vodstvom prve kadrovske spremembe 18.01.2019 11:06 Slovenj Gradec, 18. januarja (STA) - Novi župan Mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler je za v. d. direktorice občinske uprave z 21. februarjem imenoval Darjo Vrčkovnik, ki bo na tem mestu zamenjala dosedanjo direktorico Vesno Kozlar. Pogovore za predvidoma dve podžupanski mesti pa bo Klugler začel v prihodnjih dneh, verjetno v februarju sledijo imenovanja, je povedal za STA.

Dosedanja finančnica na občinskem referatu za proračun in finance Darja Vrčkovnik je na mesto v. d. direktorice občinske uprave imenovana za največ pol leta, v tem času pa bo občina objavila razpis za zasedbo delovnega mesta direktorja občinske uprave.

Dosedanja direktorica občinske uprave Vesna Kozlar na občini ostaja do upokojitve v sredini letošnjega leta, v tem času bo vodila še nekatere projekte, je povedal Klugler, ki je vodenje slovenjgraške občine od prejšnjega župana Andreja Časa prevzel sredi lanskega decembra.

Z listami, ki so v mestnem svetu dobile največ glasov, bo župan v prihodnjih dneh začel pogovore o zasedbi predvidoma dveh podžupanskih mest. V novi sestavi slovenjgraškega 25-članskega mestnega sveta imata največ mest, skupno po pet, Slovenjgraška lista za mesto in podeželje ter stranka SD. Tri svetnike ima DeSUS, po dva svetnika pa imajo SDS, lista Povezujemo za Slovenj Gradec! in Lista Andreja Breznika. S po enim svetnikom so v mestnem svetu zastopane stranke SLS, NSi, LMŠ, SNS in SMC ter Lista Borisa Raja.

Na slovenjgraški občini v teh dneh pričakujejo še dokončne sklepe o dodelitvi sredstev za dva velika projekta, to sta gradnja kopališča s parkom urbanih športov in bloka neprofitnih stanovanj. Skupaj sta vredna 11,1 milijona evrov in sta sofinancirana s sredstvi iz mehanizma celostne teritorialne naložbe.

Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je sicer odločitev o finančni podpori tema dvema projektoma že izdala, ko bo občina prejela že ustrezni sklep od gospodarskega ministrstva, bo šla v razpis za iskanje izvajalcev del. Najprej bo objavljen razpis za izvajalca gradnje bloka, je napovedal Klugler.

Seja, na kateri bodo slovenjgraški mestni svetniki potrjevali občinski proračun za letos, bo predvidoma 13. februarja.