c S
Na kratko iz gospodarstva 17.01.2019 07:10 Ljubljana, 16. januarja (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Vlada je na predlog ministrice za infrastrukturo Alenke Bratušek razrešila generalnega direktorja direktorata za letalski in pomorski promet Mirka Komca. Razlog je bilo po poročanju časnika Dnevnik neustrezno vodenje projekta za razvoj letališča Edvarda Rusjana Maribor. Direktorat začasno vodi državna sekretarka na ministrstvu Nina Mauhler, Komca pa so premestili na položaj sekretarja v sektorju za letalstvo.

Svet javnega zavoda Turizem Ljubljana je na spletnih straneh Mestne občine Ljubljana in Turizma Ljubljana objavil javni razpis za direktorja zavoda. Rok za prijavo je 31. januar. Zavod trenutno vodi Petra Stušek.

Britanska družba, ki poleg Pošte Slovenije in turškega Netlog Logistics izvaja skrbni pregled Intereurope, je Xpediator. Ukvarja se s špedicijo, transportnimi storitvami in logistiko, tretja divizija pa je skladiščenje. V letu 2017 je prihodke povečala za 60 odstotkov na 130 milijonov evrov, dobiček iz poslovanja pa za 70 odstotkov na dva milijona evrov, danes piše časnik Finance. Trojico zanima nakup 72-odstotnega deleža kapitala oz. 54 odstotkov glasovalnih pravic v Intereuropi, ki ki jih prodajajo banke upnice. Rok za zavezujoče ponudbe je 7. februar.