c S
Kriminalisti preiskujejo sum davčne utaje pri uvozu luksuznih avtomobilov 16.01.2019 15:16 Ljubljana, 16. januarja (STA) - Kriminalisti danes na območju več policijskih uprav - Novo mesto, Ljubljana, Kranj, Celje in Nova Gorica - izvajajo hišne preiskave pri odkrivanju gospodarskih kaznivih dejanj. Po poročanju spletnega portala Siol preiskujejo sume davčne utaje, med drugim pri uvozu avtomobilov višjega cenovnega razreda. Obiskali naj bi tudi podjetnika Roka Furlana.

Preiskave vodi novomeška policijska uprava, kjer so za STA potrdili, da potekajo hišne preiskave, več podrobnosti - tudi o številu osumljenih, morebitnih pridržanih in preiskovanih kaznivih dejanjih - pa zaenkrat zaradi operativnih razlogov ne morejo podati.

Siol poroča, da naj bi kriminalisti obiskali tudi Furlana, ki je bil glavni dobavitelj betona pri gradnji športnega kompleksa Stožice. Furlan za portal ni bil dosegljiv, njegov oče pa je pojasnil, da je "na razgovoru".

Proti Furlanu, ki je v osebnem stečaju, v drugi zadevi sicer poteka tudi sojenje zaradi utaje 634.443 evrov davka na dodano vrednost pri uvozu sedmih luksuznih plovil v Slovenijo. Obtoženi naj bi davek utajili z uvozom sedmih motornih plovil v Slovenijo, vrednih od dobrih 300.000 evrov do slabih 900.000 evrov.

Poleg njega naj bi bila policija po poročanju portala tudi pri podjetniku Tomažu Stoparju, ki je v preteklosti trgoval z vrednostnimi papirji.