c S
Za skupino Terme Olimia leto 2018 zelo uspešno 14.01.2019 10:55 Podčetrtek, 14. januarja (STA) - Za skupino Terme Olimia, ki poleg term v Podčetrtku vključuje še Terme Tuhelj na Hrvaškem, je bilo leto 2018 zelo uspešno. Skupina je namreč ustvarila skoraj 30 milijonov evrov prihodkov, ki so leto prej znašali 27,9 milijona evrov. Lanski čisti dobiček pa je znašal okoli tri milijone evrov, leta 2017 pa 1,5 milijona evrov.

Kot je za STA povedal direktor Term Olimia Florjan Vasle, je bilo leto 2018 investicijsko zelo zahtevno, saj so junija odprli novo Termalijo, naložba pa je bila vredna 11 milijonov evrov.

Glede na lansko dobro poslovanje so Terme Olimia ta mesec zaposlenim izplačale nagrado za poslovno uspešnost v višini 1000 evrov bruto. Vsi zaposleni niso prejeli enakega zneska, saj je bilo izplačilo odvisno od prisotnosti v podjetju, je dejal Vasle. Skupina Terme Olimia zaposluje okrog 500 delavcev.

Ker je kader za potrebe Term Olimia in Tuhelj vse težje najti, so se v Termah Olimia odločili, da letos zaposlenim zagotovijo od 10 do 20 novih stanovanj. "Še se odločamo o morebitni gradnji novih stanovanj ali nakupu kakšnega stanovanjskega bloka. Tudi lokacije še nismo izbrali," je pojasnil Vasle.

Po besedah direktorja marketinga Term Olimia Vasje Čretnika jih je lani obiskalo nekaj manj kot 107.000 gostov, kar je 14 odstotkov več kot leto prej. Od tega je bilo 66 odstotkov domačih gostov in 44 odstotkov tujcev. Skupaj so ustvarili 362.000 nočitev oz. 11 odstotkov več kot leta 2017. Največ tujih gostov je lani prišlo iz Italije, Avstrije, Hrvaške, BiH in Srbije.

Ocenjuje, da je k lanskemu dobremu poslovanju Term Olimia najbolj prispevala močna promocijska kampanja in ostale aktivnosti na slovenskem trgu ob odprtju novega kompleksa Family Wellness Termalija, katerega obisk je presegel pričakovanja.

Na vprašanje, katerih naložb se bodo letos lotile Terme Olimia, je Čretnik odgovoril, da po lanskem najbolj pestrem obdobju v zadnjem desetletju večje naložbe niso predvidene, so pa v načrtu osvežitve v zunanjem termalnem parku Aqualuna in Wellnessu Orhidelia. V načrtu je tudi razširitev restavracije v hotelu Breza.