c S
Zaradi napake ponovljen razpis za generalnega direktorja Gursa 09.01.2019 13:56 Ljubljana, 09. januarja (STA) - Na javnem razpisu, s katerim je ministrstvo za okolje in prostor zbiralo prijave za generalnega direktorja Geodetske uprave RS (Gurs), je prišlo do napake v besedilu, zato je razpis danes znova objavljen. Kot so za STA pojasnili na ministrstvu za javno upravo, so bili vsi prijavljeni kandidati o tem obveščeni, rok za prijavo pa poteče 17. januarja.

Ministrstvo je prvi razpis objavilo 19. decembra, sedaj je objavilo novega. Izbrani kandidat bo imenovan na položaj za dobo petih let, z možnostjo ponovnega imenovanja. Gurs sicer kot generalni direktor vodi Anton Kupica, ki ga je vlada na to mesto imenovala februarja 2014.

Kot je navedeno v razpisu, mora imeti kandidat najmanj sedem let delovnih izkušenj in strokovni izpit iz upravnega postopka.

Kandidat mora prijavi predložiti tudi vizijo prednostnih nalog in razvoja Gursa v mandatnem obdobju, za katerega vodenje kandidira. Vizija mora biti sestavljena iz vsebinske opredelitve vizije in okvirne opredelitve časa, potrebnega za njeno uresničitev.