c S
Okoljske nevladne organizacije do konca marca v prevetritev dokazil za podelitev statusa 08.01.2019 09:46 Ljubljana, 08. januarja (STA) - Društva in druge organizacije, ki imajo status nevladne organizacije na področju varstva okolja, ohranjanja narave ali prostora, morajo uskladiti svoje listine s pogoji novega zakona o nevladnih organizacijah. Okoljskemu ministrstvu morajo dokazila o tem posredovati do konca marca.

Kot so danes sporočili z ministrstva za okolje in prostor, morajo to storiti tiste organizacije, ki so imele status nevladne organizacije na omenjenem področju aprila lani, ko se je uveljavil novi zakon. Svoje ustanovitvene akte in delovanje morajo uskladiti s pogoji, ki veljajo po tem zakonu.

Ministrstvu morajo do konca marca posredovati predpisano izjavo o tem, poročilo z dosežki in program, na podlagi katerega se bo presojalo, ali nevladna organizacija še izpolnjuje pogoje za ohranitev statusa, da nevladna organizacija deluje v javnem interesu na področju varstva okolja, ohranjanja narave ali prostora.