c S
Cene nafte brez velikih sprememb 08.01.2019 09:23 Singapur, 08. januarja (STA) - Cene nafte vztrajajo na podobnih vrednostih kot v ponedeljek. Trgovci čakajo na razplet pogovorov med ZDA in Kitajsko za sklenitev trgovinskega sporazuma, v katerih so pogajalci optimistični. Čakajo pa tudi na najnovejše podatke o stanju zalog nafte v ZDA, kjer trg pričakuje padec zalog.

Za 159-litrski sod zahodnoteksaške nafte z dobavnim rokom februarja je bilo treba popoldne po singapurskem času odšteti 48,48 dolarja, kar je štiri cente manj kot v ponedeljek. Sod severnomorske nafte brent z marčnim dobavnim rokom se je pocenil za 10 centov na 57,23 dolarja.

Pogovori med ZDA in Kitajsko o prekinitvi trgovinskega spora potekajo drugi dan. Pogajalci so optimistični in napovedujejo dobre možnosti za sklenitev dogovora, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Zasebni inštitut API bo danes objavil podatek o stanju zalog v ZDA, ameriška vlada pa bo uradne podatek obelodanila v sredo. Trg pričakuje, da se bodo te zmanjšale, kar bi lahko pripomoglo k novi rasti cen črnega zlata.