c S
Ministrstvo uvedlo možnost ocene zadovoljstva z zdravstveno obravnavo 07.01.2019 07:15 Ljubljana, 05. januarja (STA) - Ministrstvo za zdravje je uvedlo možnost ocene zadovoljstva z zdravstveno obravnavo za vse uporabnike storitev javnega zdravstva preko portala zVem in zavihka eZdravje. V januarju bo potekalo pilotsko preverjanje procesa v izbranih zdravstvenih zavodih, so zapisali na spletni strani ministrstva.

Z vprašalnikom želijo na ministrstvu ugotoviti, v kolikšni meri so uporabniki zadovoljni z nekaterimi vidiki zdravstvene obravnave. Anketa je anonimna, njeno izpolnjevanje pa vzame manj kot pet minut.

Kot je razvidno iz ankete, uporabnik v anketi najprej določi bolnišnico, nato ambulanto, enoto oz. oddelek, kjer je bil deležen zdravstvenih storitev, in status izvajalca. Z oceno med 1 in 5 oceni izvajalca, prav tako obravnavo pri njem.

Prav tako bodo anketirani lahko podali odgovor na vprašanje, koliko časa je trajalo od prihoda v ustanovo do dejanske obravnave pri zdravstvenih delavcih. Zapisali pa bodo lahko tudi oceno vljudnosti in spoštljivosti zdravstvenega osebja ter pravočasnosti zdravstvene obravnave.