c S
Za Namo prevzemna namera 04.01.2019 09:32 Ljubljana, 04. januarja (STA) - Družba Ljubljanica je objavila prevzemno namero za prevzem trgovskega podjetja Nama. Lastniki so družbo neuspešno skušali prodati v minulih letih, sedaj pa se za veleblagovnico v centru Ljubljane zanima družba za finančne storitve v lasti Trigala, ki je skupno podjetje Zavarovalnice Triglav in nemške družbe KGAL za upravljanje naložb.

Namero za prevzem je objavila družba Ljubljanica. O tem je obvestila agenciji za trg vrednostnih papirjev in varstvo konkurence ter upravo in predstavnike delavcev Name. Prevzemno ponudbo bo objavil v 10 do 30 dneh po objavi namere, izhaja iz današnje javne objave v časniku Delo.

Največji lastniki Name, Zavarovalnica Triglav, Adriatic Slovenica in Triglav skladi, so skušali Namo prodati v letih 2016 in 2017, a niso prejeli nobene zavezujoče ponudbe za nakup. Zdaj se zanjo zanima družba v lasti Triglava in nemške družbe KGAL, izhaja iz Ajpesa.

Nama je bila kot prva slovenska veleblagovnica ustanovljena leta 1946. Lani je bilo za družbo leto prestrukturiranja z novo strategijo. Ta do leta 2021 temelji na razvoju in izboljšanju poslovanja trgovske in nepremičninske dejavnosti.

Nama je v lanskih prvih devetih mesecih ustvarila 10,8 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je 2,6 odstotka manj kot v enakem obdobju predlani in 1,5 odstotka pod načrti. Ustvarila je okoli 147.000 evrov čiste izgube, potem ko je enako obdobje predlani končala z 210.000 evrov čistega dobička.