c S
Salus po prevzemni ponudbi lastnik več kot 98 odstotkov Sanolaborja 31.12.2018 05:45 Ljubljana, 29. decembra (STA) - Veletrgovec z zdravili in drugimi farmacevtskimi izdelki Salus je v prevzemni ponudbi za delnice Sanolaborja pridobil še 39,94 odstotka delnic te družbe in svoj delež povečal na 98,14 odstotka, je danes objavil Salus.

Prevzemno ponudbo, ki je trajala od 30. novembra do 27. decembra, je sprejelo 117 delničarjev, ki so imeli v lasti 10.177 delnic oz. 39,94 odstotka vseh delnic Sanolaborja. Salus je tako po prevzemni ponudbi lastnik 25.004 delnic oz. 98,14 odstotka vseh delnic Sanolaborja. Glede na določila prevzemne ponudbe je ta uspela, kaže izid prevzemne ponudbe, objavljen v časniku Delo.

Salus bo za delnico Sanolaborja plačal 700,35 evra, kar pomeni, da bo za pridobljeni delež odštel okoli 7,1 milijona evrov.

Po ceni 700,35 evra za delnico je Salus maja letos sklenil tudi pogodbo za nakup 58-odstotnega deleža Sanolaborja, ki je imela odložni pogoj - povečanje lastništva na 75 odstotkov. To je bil tudi prag uspešnosti prevzemne ponudbe. Celoten 98,14-odstotni delež Sanolaborja je Salus stal 17,5 milijona evrov.

Salus se je ob podpisu omenjene pogodbe in določitvi praga uspešnosti prevzema zavezal, da bo v primeru uspešnega prevzema v daljšem časovnem obdobju ohranjal veljavnost blagovne znamke Sanolaborja in jo tudi uporabljal.

Sanolabor je eno večjih slovenskih podjetij za veleprodajo in trženje na področju zdravstva, industrije, znanosti in šolstva. Najpomembnejši izdelki v prodajnem programu so medicinski pripomočki, medicinska in bolniška oprema, potrošni materiali in oprema za laboratorije, zdravila, izdelki za osebno zaščito ter dentalni izdelki.

Salus je obvladujoča družba v skupini Salus, v kateri so še Salus Veletrgovina, Carso, Nensi, Medika Internacional, Carso Internacional Skopje in Carso Cro Zagreb.