c S
V poslovodstvu družbe 2TDK še Dušan Zorko in Marko Brezigar 28.12.2018 14:05 Ljubljana, 28. decembra (STA) - Nadzorni svet 2TDK je v četrtek za nova člana poslovodstva soglasno imenoval Dušana Zorka in Marka Brezigarja. Kot so sporočili iz družbe, ustanovljene za vodenje projekta drugi tir Divača-Koper, poslovodstvu v novem letu ne bo manjkalo izzivov, med drugim se bo soočilo z zapiranjem finančne konstrukcije in zagotavljanjem virov financiranja.

Poleg zapiranja finančne konstrukcije poslovodstvo družbe 2TDK v novem poslovnem letu čaka tudi priprava in izvedba pripravljalnih gradbenih del ter priprava na začetek gradnje drugega tira.

Iz 2TDK so danes sporočili, da je nadzorni svet pri izbiri novih članov poslovodstva sledil potrebi družbe po zagotovitvi poslovno ekonomskih in gradbeno projektnih kompetenc v poslovodstvu. "Pri presoji kandidatov je sledil merilom visoke strokovnosti, poslovne uspešnosti, izkušenj in rezultatov pri dosedanjem delu ter osebne integritete in etičnosti," so dodali.

Nekdanji predsednik uprave Pivovarne Laško in Pivovarne Union Zorko ter Brezigar, ki ima dolgoletne vodstvene izkušnje na področju železniške infrastrukture, vodenja prometa in železniškega investicijska inženiringa tako v Sloveniji kot tujini, sta imenovana za dobo štirih let.

Z delom bosta začela 15. januarja prihodnje leto, s čimer bo poslovodstvo tričlansko. Trenutni direktor podjetja je Žarko Sajič, nadzorni svet bo na naslednji redni seji imenoval generalnega direktorja družbe.

Odločitev nadzornega sveta o imenovanju novih dveh članov poslovodstva so pozdravili tudi na infrastrukturnem ministrstvu. Kot so zapisali v sporočilu za javnost, pričakujejo, da bosta Zorko in Brezigar "prispevala dodatni zagon in pospešila aktivnosti družbe 2TDK kot investitorja izjemno pomembnega infrastrukturnega projekta izgradnje drugega tira železniške povezave med Divačo in Koprom".