c S
Za kolesarsko povezavo med Idrijo in Mokraško vasjo 844.000 evropskih sredstev 28.12.2018 07:20 Ljubljana, 27. decembra (STA) - Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori za kolesarsko povezavo med Idrijo in Mokraško vasjo. Projekt je vreden 1,56 milijona evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval nekaj več kot 844.000 evrov, so sporočili iz omenjene vladne službe.

V okviru projekta bodo uredili kolesarsko povezavo na odseku med Idrijo in Mokraško vasjo, ki bo zagotavljala pogoje za dnevne migracije kolesarjev. Kot so pojasnili na službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, se ti sedaj vozijo po neurejenih mestnih ulicah in pešpoteh ter po glavni cesti, ki je tudi edina povezava Goriške regije z osrednjo Slovenijo.

V okviru projekta nameravajo vzpostaviti 3400 metrov dolgo kolesarsko povezavo z različnimi tipi kolesarske infrastrukture po odsekih, vključno z ostalimi potrebnimi ukrepi. Med drugim bodo uredili odvodnjavanje, prometno opremo in signalizacijo, zgradili podporni zid in kamnito zložbo v dolžini 100 metrov ter zagotovili ustrezno cestno razsvetljavo, so pojasnili.

Projekt je sicer del dogovora za razvoj Goriške regije, so še dodali.