c S
Na kratko iz gospodarstva 28.12.2018 07:20 Ljubljana, 27. decembra (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Uprava družbe Sava Turizem je za 28. januar sklicala skupščino, na kateri bo družba Sava kot lastnik odločala o soglasju k izčlenitvi in prevzemu celotnega premoženja turistične destinacije Terme Lendava s Save Turizma na družbo Terme Lendava, ki je v 100-odstotni lasti Save Turizma. Razumeti je, da gre za korak k prodaji Term Lendava. Sava Turizem je namreč v strateških smernicah 2018-2022 Terme Lendava tako kot tudi Terme Banovci prepoznala kot destinaciji, primerni za prodajo. Konec julija so za STA povedali, da je postopek prodaje Term Lendava v zaključni, postopek prodaje Term Banovci pa v začetni fazi. Kupec Term Lendava naj bi bil po takratnem pisanju časnika Finance sklad Comitatus v lasti madžarske države, ta pa naj bi za hotel Lipa, apartmajsko naselje Lipov gaj, kamp, pet bazenov, velnes in zemljišče odštel devet milijonov evrov.

Nadzorni svet družbe Delo prodaja se je danes seznanil s poslovanjem družbe v obdobju januar-oktober 2018, je prek spletnih strani Ljubljanske borze objavila družba.