c S
Cene nafte višje 24.12.2018 09:18 Singapur, 24. decembra (STA) - Cene nafte nadaljujejo z okrevanjem. Kot poročajo tuje agencije, med trgovci odmeva izjava ministra za energetiko Združenih arabskih emiratov Suhaila Mohameda al-Mazrueija, ki je napovedal, da so v Opecu in nekaterih drugih proizvajalkah pripravljeni na izreden sestanek po novem letu, če zadnji ukrepi ne bodo uravnotežili naftnega trga.

Za 159-litrski sod severnomorske nafte brent, ki bo dobavljena februarja, je bilo treba zjutraj odšteti 54,13 dolarja, kar je 31 centov več kot v petek. Teksaška nafta za dobavo v februarju se je podražila za 14 centov na 45,73 dolarja.

Članice Organizacije držav izvoznic nafte (Opec) in nekatere nečlanice, med njimi Rusija, so v začetku meseca sklenile, da bodo s prihodnjim letom zmanjšale proizvodnjo nafte za 1,2 milijona sodov dnevno. Če za ukrep ne bo zadosten za stabilizacijo cen črnega zlata, so v organizaciji pripravljeni sklicati novo izredno srečanje, na katerem bi ukrep prilagodili.