c S
Med prejemniki finančnih spodbud EU za uveljavljanje inovacij tudi slovenska podjetja 21.12.2018 06:28 Bruselj, 20. decembra (STA) - Evropska komisija bo 283 inovacijskim projektom namenila 173 milijonov evrov za lažje uveljavljanje inovacij na trgu. Med prejemniki, ki bodo prejeli po 50.000 evrov za pripravo poslovnih načrtov, brezplačno usposabljanje in poslovne pospeševalne storitve, so tudi tri slovenska podjetja, in sicer ID.Conference, Zorn plus in Envit.

Evropska komisija bo podporo zagotovila v okviru instrumenta za mala in srednja podjetja ter instrumenta Hitra pot do inovacij v okviru 2,7 milijarde evrov vrednega pilotnega Evropskega sveta za inovacije, ki poteka med letoma 2018 in 2020 v okviru programa Obzorje 2020, so sporočili iz komisije.

Med novimi prejemniki iz t. i. prve faze instrumenta za mala in srednja podjetja, ki bodo prejeli po 50.000 evrov za pripravo poslovnih načrtov, brezplačno usposabljanje in poslovne pospeševalne storitve, so tudi ID.Conference iz Brezovice ter Zorn plus in Envit iz Ljubljane.

Evropski svet za inovacije je do sedaj podprl 1276 projektov v skupni vrednosti 731,15 milijona evrov. Komisija je v okviru naslednjega programa za raziskave in inovacije Obzorje Evropa predlagala nadaljevanje pilotne sheme z ustanovitvijo polno delujočega Evropskega sveta za inovacije, ki bo nudil vse storitve na enem mestu za prelomne tehnologije z visokim potencialom in inovativna podjetja s potencialom za rast.