c S
Pinterest naj bi načrtoval vstop na borzo 20.12.2018 10:33 San Francisco, 20. decembra (STA) - Ameriško družbeno omrežje Pinterest naj bi se pripravljalo na vstop na borzo. Kot poročanje časnika Wall Street Journal povzema francoska tiskovna agencija AFP, naj bi delnice podjetja na borzi začele kotirati v začetku prihodnjega leta, Pinterestova tržna vrednost pa naj bi se gibala okoli 12 milijard dolarjev.

Startup podjetje s sedežem v San Franciscu bi lahko delnice na trgu ponudilo že aprila prihodnje leto, poroča ameriški časnik, ki pa ne razkriva vira informacij.

Uporabniki Pinteresta v omrežju ustvarjajo in delijo sezname na različne teme, ki jih zanimajo, in nato nanje pripenjajo relevantne fotografije oziroma vsebine, na katere naletijo med brskanjem po spletu. Družbeno omrežje se ponaša z več kot 250 milijoni aktivnih mesečnih uporabnikov, največ pa jih je zunaj ZDA, poroča AFP.

V Pinterestu sicer pravijo, da niso klasično spletno družbeno omrežje, ampak kombinacija slednjega in brskalnika, pri čemer se njihovi uporabniki med seboj posvetujejo glede proizvodov in storitev.

Osemletno podjetje se je doslej uspelo izogniti nekaterim težavam, s katerimi so se morali spoprijeti velikani, kot sta Facebook in Twitter. Pri tem AFP izpostavlja predvsem sovražni govor.

Poleg Pinteresta naj bi po poročanju francoske agencije o vstopu na borzo prihodnje leto razmišljala tudi ponudnika prevozov Uber in Lyft.