c S
Labod turizem in rekreacija namerava prevzeti družbo Hotel Slon 19.12.2018 10:33 Ljubljana, 19. decembra (STA) - Družba Labod turizem in rekreacija PSK je danes objavila namero za prevzem družbe Hotel Slon. O prevzemni nameri je družba že obvestila pristojne organe, najkasneje v 30 dneh in ne prej kot v 10 dneh pa bo objavila še ponudbo za odkup vseh delnic Hotela Slon po ceni 92 evrov za delnico, izhaja iz prevzemne namere, objavljene v Financah.

Kot izhaja iz prevzemne namere, je Hotel Slon izdajatelj 164.698 delnic z oznako HSLG in 21.247 delnic z oznako HSLH. Družba Labod turizem in rekreacija PSK namerava kupiti vse, in sicer po ceni 92 evrov za delnico.

O prevzemni nameri je družba Labod turizem in rekreacija PSK že obvestila Agencijo a trg vrednostnih papirjev, Javno agencijo za varstvo konkurence, upravo oz. direktorja ter delavce družbe Hotel Slon.

Družba Hotel Slon je imela ob koncu lanskega leta 12 delničarjev, največji pa je bila družba Loxodonta, ki je imela v lasti skoraj 76,6-odstotni delež. Prihodki družbe so se ob koncu lanskega leta ustavili pri 7,6 milijona evrov ter 1,14 milijona evrov čistega dobička.