c S
Na kratko iz gospodarstva 19.12.2018 07:33 Ljubljana, 18. decembra (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Sredi septembra s strani nadzornega sveta Gorenjske banke novo imenovani predsednik uprave te banke Mario Henjak je 10. decembra prejel dovoljenje Banke Slovenije za opravljanje funkcije člana uprave. S tem je mu je začel teči mandat na čelu banke, ki je posredno v lasti srbske banke AIK. V upravi banke sta še člana Mojca Osolnik Videmšek in David Benedek.

Trgovec Jysk bo letos prvič na božični večer svojim zaposlenim omogočil, da tri dela proste dneve preživijo s svojimi družinami in uživajo v praznikih. Trgovine bodo poleg na dela proste dneve zaprte tudi 24. decembra, so sporočili. "S to majhno gesto želimo pokazati skrb in hvaležnost vsem svojim zaposlenim za njihov velik prispevek podjetju skozi celo leto," je izjavila Jadranka Čulo Petrovčić, ki je v družbi vodja upravljanja s človeškimi viri.

Finančna družba Hram holding je na spletni strani Ljubljanske borze objavila sporočilo o nakupu lastnih delnic. V skladu s pooblastilom skupščine je uprava od 22. novembra do vključno 14. decembra letos na Ljubljanski borzi odkupila 2310 lastnih delnic v skupni vrednosti 877,80 evra. Skupno število lastnih delnic po omenjenih nakupih je 352.088, kar prestavlja 8,221 odstotka vseh izdanih delnic.

Družba Sij je objavila sporočilo o uvrstitvi komercialnih zapisov SIK05 na organiziranem trgu obveznic. Gre za 30.000 obveznic v skupni nominalni vrednosti 30 milijonov evrov. Na trg bodo uvrščene v sredo, datum zapadlosti pa je 13. december 2019.