c S
Klampferjeva nad problematiko zamud na CSD s prerazporejanjem vlog med centri 19.12.2018 07:35 Ljubljana, 18. decembra (STA) - Ministrica za delo Ksenija Klampfer je zaradi zamud pri obravnavi vlog za denarno socialno pomoč na centrih za socialno delo (CSD) odločila, da bodo v izogib tovrstnim nevšečnostim v prihodnosti vloge prerazporedili med manj obremenjene centre po celi državi.

Ministrica je za Odmeve TV Slovenija danes tudi pojasnila, da v prejšnjem tednu več dni ni deloval informacijski sistem CSD, zato je za ta mesec odredila dodatno izplačilo denarne socialne pomoči. Spomnila je, da so na enak način reševali tudi zamude pri obravnavi štipendij v oktobru.

Klampferjeva je dejala, da večina CSD sicer ne beleži več zamud. Največ jih sicer zabeležijo na največjih centrih. Ob tem je napovedala, da se bodo v prihodnosti s to problematiko spopadli s prerazporeditvijo vlog na manj obremenjene centre po vsej državi.

Posamezen center za socialno delo bo po njenih navedbah dobil do največ 20 dodatnih vlog na uslužbenca, kolikor je sicer dnevna norma. "S tem bomo poskusili v januarju vse te nedopustne zaostanke odpraviti," je še dejala ministrica.