c S
Poškodovani deli v požaru v Tešu 6 niso bili več v garanciji 18.12.2018 09:58 Šoštanj, 18. decembra (STA) - Poškodovani deli v požaru, ki je na šestem bloku Termoelektrarne Šoštanj (Teš) izbruhnil v noči na nedeljo, niso bili več v garanciji, so za STA danes povedali v Tešu. Po navedbah celjske policije pa je tuja krivda pri požaru izključena. Ekipa tehnikov in vzdrževalcev medtem nadaljuje z odpravo okvare, zaradi katere je obratovanje bloka ustavljeno.

V Tešu 6 bo treba zaradi požara zamenjati poškodovane dele hidravličnih pogonov ventilov. V času popravila bo šesti blok miroval, ker pa je od petka zaradi vzdrževalnih del že sicer načrtovana zaustavitev bloka, bo miroval tudi čez praznike. Obratovati naj bi začel 3. januarja.

Nedeljska okvara na šestem bloku zaradi hitrega in uspešnega ukrepanja gasilcev in vzdrževalcev sicer ni povzročila večje materialne škode, celotni stroški pa bodo znani po nakupu in montaži poškodovane opreme, navajajo v Tešu. Ponovili so, da je oskrba s toploto v Šaleški dolini v teh in naslednjih prazničnih dneh zagotovljena z obratovanjem plinskega bloka in petega bloka Teša.