c S
Na kratko iz gospodarstva 18.12.2018 07:30 Ljubljana, 17. decembra (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Uprava Cinkarne Celje je danes sklicala zbor delavcev glede izplačila božičnice, ki je negotovo. Uprava se je obvezala, da bodo delavci deležni vsega, kar je možno v skladu s kolektivno podjetniško pogodbo in pravilnikom o nagrajevanju iz poslovne uspešnosti. Kot so sporočili iz Cinkarne Celje, je razprava na zboru delavcev na trenutke potekala v burnem ozračju, a vendarle v konstruktivnem duhu. Predsednik podjetniškega sindikata Franc Grabler je za STA povedal, da jim je uprava Cinkarne obljubila neko izplačilo, vendar ni prepričan, da bo do njega tudi prišlo. Po njegovih besedah so upravo opozorili na možni protest delavcev, a če se bo zgodil, se bo najbrž šele po novem letu. "Ta teden bomo skušali doreči zadeve in se dogovoriti, kako naprej," je še dejal Grabler.

Družba Union hoteli je v četrtek na borzi kupila 370 lastnih delnic po ceni 21 evrov na delnico, kar predstavlja 0,0206 odstotka vseh delnic družbe. Po omenjenem nakupu ima družba 13.034 lastnih delnic, kar predstavlja 0,7266 odstotnega deleža vseh izdanih delnic.

Dosedanji predsednik uprave Deželne banke Slovenije Marko Rozman je prejel dovoljenje Banke Slovenije za opravljanje funkcije člana uprave za nadaljnjih pet let. Rozman je na tem položaju od julija, v upravi je še članica Barbara Cerovšek Zupančič, so danes sporočili iz banke.

V tretji sezoni projekta Štartaj Slovenija, v katerem se je za naziv Hit produkt potegovalo osem slovenskih ustvarjalcev, so zmagali zamrznjeni deserti na palčki La Popsi. Vsi ti produkti bodo ostali na policah trgovine Interspar, sedem od njih v nekaterih trgovinah Spar. V projektu, ki ga medijsko podpirata agencija Formitas in medijska hiša Pro Plus, so do poslovnih uspehov pomagali več kot 20 podjetniškim ekipam, na policah pa je po treh letih skoraj 100 izdelkov tega projekta, so danes sporočili iz Spara.

Nadzorni svet družbe Terme Dobrna je na korespondenčni seji, ki je potekala od petka do danes, sprejel predlog dnevnega reda in sklepov za skupščino družbe, ki bo potekala 17. januarja. Delničarji bodo med drugim odločali o predlogu, da se delnice družbe umakne iz trgovanja na organiziranem trgu.

Krka je od 7. do 14. decembra na Ljubljanski borzi odkupila 16.422 lastnih delnic v skupni vrednosti 905.377 evrov, so iz družbe sporočili prek spletnih strani Ljubljanske borze. Skupno število lastnih delnic po teh nakupih je 877.132, kar predstavlja 2,675 odstotka vseh izdanih delnic.