c S
Objavljen razpis za novega načelnika ljubljanske upravne enote 17.12.2018 11:37 Ljubljana, 17. decembra (STA) - Po tistem, ko je odstopil Lovro Lončar, načelnik upravne enote Ljubljana, kjer zaposleni že dlje časa opozarjajo na neurejen delovnik, so na ministrstvu za javno upravo danes objavili javni natečaj za novega načelnika oziroma načelnico. Kandidati imajo osem dni časa, da se prijavijo nanj.

Kot je razvidno iz besedila javnega natečaja, objavljenega na spletni strani omenjenega ministrstva, morajo biti kandidati državljani Republike Slovenije in imeti najmanj visokošolsko univerzitetno izobrazbo ali najmanj specialistično izobraževanje po visokošolski strokovni izobrazbi. Dokazati morajo najmanj sedem let delovnih izkušenj ter k prijavi predložiti vizijo prednostnih nalog in razvoja upravne enote Ljubljana v petletnem mandatnem obdobju.

Delo upravne enote Ljubljana je v novembru zaznamovala stavka zaposlenih, ki že dlje časa opozarjajo, da morajo zaradi velikega navala strank na delovnem mestu ostati tudi več ur po koncu delovnika, saj morajo obravnavati vse stranke, ki jih obiščejo v času uradnih ur. Stavkali so 12., 13. in 14. novembra, 15. novembra je sledila zamrznitev stavke. Na ta dan je odstopil načelnik upravne enote Lončar.

A kot je pojasnil, odstop ni pomenil odgovornosti za nastalo situacijo, "ampak možnost in vzpodbudo, da se zadeve glede na izzive, ki upravno enoto čakajo v prihodnje, čim prej razrešijo in da se zagotovi njeno nemoteno vodenje". Naloge predstojnika je, kot je še dejal ob odstopu, vseskozi opravljal odgovorno in ob stalni komunikaciji z zaposlenimi, sindikatom in pristojnimi na ministrstvu za javno upravo ter iskanju rešitev in izvajanju ukrepov za čim boljše delo upravne enote tako z vidika strank kot zaposlenih.

Od 3. decembra ljubljansko upravno enoto kot vršilec dolžnosti vodi Bojan Bunc, stavka zaposlenih pa je po navedbah ministrstva na nedoločen čas zamrznjena oziroma preložena.