c S
Na kratko iz gospodarstva 14.12.2018 07:38 Ljubljana, 13. decembra (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

V Novi KBM oz. njenem lastniku Apollu naj bi se v prihodnjih dneh dokončno odločili, komu bodo prodali sklade Infond, so neuradno izvedeli na Financah. Zavezujoči ponudbi sta oddala Sava Re in Triglav Skladi, zavarovalnica Generali pa nezavezujočo, piše časnik in dodaja, da največ možnosti za nakup 77-odstotnega deleža skladov Infond viri časnika pripisujejo Savi Re; njena Zavarovalnica Sava ima sicer že 15-odstotni delež skladov Infond. Vrednost omenjenega deleža se ocenjuje na okoli 25 milijonov evrov.

Nadzorni svet družbe Nama je na redni seji potrdil ključne elemente pogodbe za najem poslovnega prostora, so sporočili iz družbe prek spletnih strani Ljubljanske borze.

Nadzorni svet Intereurope je na današnji seji obravnaval osnutek plana skupine Intereuropa za leto 2019 in podal dodatne usmeritve, so sporočili iz družbe. Plan za leto 2019 bodo nadzorniki obravnavali na naslednji seji nadzornega sveta, predvidoma do konca meseca.

Uroš Merc se je po navedbah spletnega portala Siol umaknil z vseh funkcij v skupini Bisol. V začetku prejšnjega tedna je Merc zapustil položaje direktorja v osrednjih družbah Bisol Group in Bisol proizvodnja, pa tudi v 17 odvisnih podjetjih s sedežem v Sloveniji. Prepustil jih je Marku Poličniku, drugemu možu Bisola, ki je do zdaj opravljal funkcijo tehničnega direktorja, navaja portal. Kakšna bo vloga Merca v prihodnje, ni znano, je pa še vedno večinski, 65-odstotni lastnik skupine Bisol.

Srbsko združenje menedžerjev SAM je podelilo letne nagrade združenja. Za menedžerja leta v Srbiji so izbrali predsednik uprave A1 Slovenija in srbskega Vip mobile Dejana Turka. Kot je zapisano v obrazložitvi nominacije, Vip mobile odlikuje nenehna rast, odkar ga vodi Turk; ima več kot 2,2 milijona uporabnikov, v prvih devetih mesecih letos pa je imelo rekordnih 182 milijonov evrov prihodkov, kar je 11-odstotna rast, so sporočili iz Združenja manager, katerega član je Turk. Ta je ob prejemu nagrade povedal, da mora dober menedžer z osebnim vzorom vzpostaviti model pričakovanega vedenja in zgraditi klimo zaupanja, svobode in skupnosti.

Odbor za spremljanje sodelovanja Slovenije in Hrvaške v okviru programa Interreg se je na sredinem zasedanju seznanili s trenutnim stanjem izvajanja programa in odobrili so še zadnji strateški projekt - Frisco 2.3, za katerega Evropski sklad za regionalni razvoj prispeva 2,55 milijona evrov. Gre za projekt, ki se nanaša na celostno obvladovanje poplavne ogroženosti v čezmejnih porečjih, v njegovem okviru pa bodo za zmanjšanje poplavne ogroženosti izvedena infrastrukturna dela na porečjih Drave in Kolpe. S potrditvijo še zadnjega strateškega projekta so tako dodeljena vsa razpoložljiva evropska sredstva v okviru programa.