c S
Adriatic Slovenica v devetmesečju z 9,6 milijona evrov dobička 13.12.2018 12:43 Koper, 13. decembra (STA) - Adriatic Slovenica ohranja visok tržni delež, ki jo postavlja na tretje mesto na slovenskem zavarovalniškem trgu. Spodbudni so tudi rezultati poslovanja. V prvih devetih mesecih letos so zbrali za 228,6 milijona evrov premij, čistega dobička je bilo za 9,6 milijona evrov, je danes pojasnil predsednik uprave Gabrijel Škof.

Adriatic Slovenica se uvršča na tretje mesto na slovenskem zavarovalniškem trgu, saj delež zbranih zavarovan znaša 14 odstotkov, skupaj z bodočo "sestrsko" zavarovalnico Generali pa bodo skupno dosegli približno 19-odstotni tržni delež, je na današnji novinarski konferenci v Kopru ob koncu leta povedal prvi mož koprske zavarovalnice Gabrijel Škof.

Družba ima skoraj tisoč zaposlenih, šteje pa več kot 500.000 zavarovancev in več kot 1,7 milijona sklenjenih zavarovalnih polic. V prvih devetih mesecih letos so zbrali za 228,6 milijona evrov premij, izplačanih bruto škod je bilo za 164,3 milijona evrov. Čisti dobiček se je ustavil pri 9,6 milijona evrov, donosnost kapitala pa je bila 14,2-odstotna. Lani ob koncu leta je bilo 11,4 milijona evrov dobička.

Zavarovalnica se med drugim lahko pohvali z novim in nagrajenim zavarovalnim produktom Moj življenjski Kasko. Kot je navedel Škof, gre za produkt, "ki pokriva potrebe naših strank skozi celotno življenjsko obdobje", sestavljen pa je iz različnih kritij, s čimer pokrijejo "vse, kar se lahko dogaja v okviru družine v zelo dolgem časovnem obdobju".

Tudi Adriatic Slovenica se je tako kot ostale zavarovalnice pripravila na novo evropsko direktivo na področju zavarovanja. Član uprave Matija Šenk je poudaril, da direktivo pozdravljajo, saj povečuje transparentnost in krepi varstvo potrošnikov, obenem pa verjamejo, "da se bo povečalo zaupanje v zavarovalni trg".

Evropska komisija je sicer v začetku tedna odobrila prevzem Adriatic Slovenice, ki jo je družba KD Group prodala družbi Generali CEE, ki je del italijanske Generali Group. Glede prevzemnega postopka je Škof pojasnil, da gre samo za eno od dovoljenj regulatorjev, ki jih mora bodoči lastnik pridobiti. Škof sicer pričakuje, da bo do zaključka postopka prišlo v začetku leta 2019.