c S
Nafta po padcu danes nekoliko dražja 13.12.2018 08:48 Singapur, 13. decembra (STA) - Cene nafte so se danes nekoliko zvišale, potem ko so v sredo zvečer padle in se je ameriška nafta pocenila pod 52 dolarjev. V sredo so bili objavljeni podatki, da so se ameriške zaloge nafte znižale manj, kot je bilo pričakovano, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Severnomorska nafta brent, ki bo dobavljena februarja, je danes zjutraj stala 60,43 dolarja, kar je 28 centov več kot ob koncu trgovanja v sredo. Teksaška lahka nafta za dobavo v januarju se je podražila za 15 centov na 51,31 dolarja za 159-litrski sod.

Današnja rast je po navedbah analitikov odziv na sredin padec, ki je sledil objavi podatkov o stanju naftnih zalog, in sicer so se te znižale manj, kot so pričakovali na trgu.

Poleg tega na trgu dvomijo, da bo dogovor članic Organizacije držav izvoznic nafte (Opec) in 10 nečlanic, med njimi Rusije, o zmanjšanju proizvodnje prihodnje leto zadostoval za zmanjšanje presežkov nafte na trgu, poroča dpa.