c S
Tomaž Repinc novi predsednik uprave Hita 13.12.2018 07:21 Nova Gorica, 12. decembra (STA) - Nadzorni svet Hita je danes za novega predsednika uprave družbe imenoval Tomaža Repinca. Na čelu Hita bo zamenjal Danjela Mlečnika, ki je po septembrskem odpoklicu uprave začasno vodil novogoriško igralniško družbo.

Repinca, ki bo petletni mandat nastopil 1. januarja 2019, je podprla večina članov nadzornega sveta. Nadzorni svet ga je danes tudi pozval, naj v 30 dneh od imenovanja predlaga dva kandidata za člana uprave. Mesto tretjega člana uprave in obenem delavskega direktorja bo še naprej zasedal Marjan Zahar.

"Gre za celostno presojo, saj je nadzorni svet zelo skrbno vodil ta kadrovski postopek, opravil je analizo kompetenc, razgovore s kandidati, vtis in celostna presoja na podlagi vseh teh elementov je pač prevladala v njegovo korist," je v izjavi po koncu seje povedal predsednik nadzornikov Marjan Pintar.

Poudaril je, da ima novi predsednik zahtevno nalogo, saj je poslovanje družbe Hit pod pričakovanji, ki so bila zapisana v letnem poslovnem načrtu.

Repinc je v Hitu zaposlen od leta 1993, ko je v igralniško-zabaviščem centru Korona v Kranjski Gori pričel delati kot krupje. Delo je nadaljeval v Hitovi odvisni družbi v Bosni in Hercegovini, po usposabljanju na vseh poslovnih funkcijah v igralništvu v Novi Gorici nato je nato kot član uprave deloval v Hitovi odvisni družbi na Hrvaškem. V Slovenijo se je vrnil na mesto vodje Korone v Kranjski Gori, med letoma 2010 in 2013 je bil direktor igralništva in turizma v družbi Hit, od leta 2013 pa znova vodi pravkar prenovljeni center Korona, navajajo v družbi.

Nadzorni svet je upravo Hita, ki sta jo od aprila lani sestavljala predsednik Janez Mlakar in član Tevž Korent, konec septembra odpoklical zaradi slabega letošnjega poslovanja.

Uprava namreč kljub pozitivnemu poslovanju družbe po ocenah nadzornikov ni dosegala niti ciljev, ki si jih je sama zastavila, Mlakar pa poleg tega kljub pozivom nadzornikov ni predlagal tretjega člana uprave. V skladu s statutom bi morali namreč Hitovo upravo sestavljati štirje člani - poleg predsednika in dveh članov še delavski direktor.

Nadzorni svet je po razrešitvi na čelo družbe začasno, do izvedbe javnega razpisa ustoličil Mlečnika, nato pa 1. oktobra objavil razpis za predsednika uprave družbe. Nanj je prispelo 10 prijav, nadzorniki so jih odprli 18. oktobra in sklenili, da vloge predajo v pregled zunanji kadrovski agenciji, ki je pripravila strokovno oceno primernosti kandidatov.

Novi prvi mož Hita naj bi zdaj nadzornemu svetu predlagal dva kandidata za člana uprave.