c S
Na kratko iz gospodarstva 13.12.2018 07:21 Ljubljana, 12. decembra (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Zaradi izbrisa 9292 lastnih delnic se bo v četrtek zmanjšalo število delnic družbe Tab iz Mežice, s katerimi se trguje na trgu Ljubljanske borze SI Enter. Novo število delnic z oznako RMTG je 259.208, je sporočila Ljubljanska borza.

Družba Terme Dobrna je v torek prejela odločbo Agencije za trg vrednostnih papirjev o izidu prevzemne ponudbe družbe Alea inženiring iz Celja. Ponudba za prevzem Term Dobrna je trajala od 5. novembra do 3. decembra, v tem času pa je Alea inženiring povečala lastniški delež za 1,49 odstotka na 98,47 odstotka. Agencija je ugotovila, da je bila ponudba uspešna, so prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili iz Term Dobrna.

Družba Hram Holding iz Ljubljane je na spletnih straneh Ljubljanske borze objavila mesečno poročilo za november. Na dan 30. november je upravljala z naložbami v sedmih podjetjih, njihova skupna vrednost pa je bila 10,7 milijona evrov.

Nadzorni svet Slovenskega državnega holdinga (SDH) je na zadnji letošnji redni seji med drugim obravnaval poročilo predsednika revizijske komisije nadzornega sveta SDH o poteku seje revizijske komisije ter poročilo predsednika komisije za tveganja nadzornega sveta o poteku skupne seje komisij, so sporočili iz holdinga.