c S
Sava prenavlja turistične objekte na Bledu 12.12.2018 16:03 Bled, 12. decembra (STA) - V Sava hotelih Bled po več kot pet milijonov evrov vredni prenovi in preimenovanju bivšega Hotela Golf v Rikli Balance Hotel na krilih uspešnega poslovanja Sava Turizma snujejo prenovo še drugih blejskih objektov. Najprej bo v začetku prihodnjega leta na vrsti prenova Kavarne Park, konec leta pa še Hotela Park.

Kot je ob današnji predstavitvi prenovljenega Rikli Balance Hotela povedala direktorica Sava hotelov Bled Mojca Krašovec, z novim konceptom in vsebinami, ki so namenjene predvsem dobremu počutju, obujajo bogato lokalno tradicijo in zgodbo zdravilca Arnolda Riklija, ki je prišel na Bled v 19. stoletju in ustanovil naravno zdravilišče.

"Sodobno prenovljen hotel krasi smrekov les, sobe pa pripovedujejo zgodbe Bleda in njegove bližnje okolice," je izpostavila Krašovčeva in pojasnila, da detajli izražajo kranjske čebele, gorenjske vezenine, lectova srca, pokljuške smreke in Arnolda Riklija.

150 sob so prenovili že v začetku lanskega leta, letos pa so novo podobo nadeli še recepciji, hotelskemu preddverju z barom, restavraciji, hodnikom in konferenčnim dvoranam. Zgodba pa s tem še ni končana, saj bodo ponudbo obogatili še z Riklijevim sprostitvenim parkom, ki nastaja nasproti hotela in bo zaživel spomladi.

V parku bo mogoče preizkusiti metode zdravljenja in dobrega počutja po vzoru Riklija z naravnimi elementi Bleda - vodo, zrakom in svetlobo, se sprehoditi po osmih elementih bosonoge poti, posedati na klopci ljubezni, objemati drevesa in črpati njihovo pozitivno energijo ter izvajati različne vaje.

Krašovčeva je prepričana, da prenovljen hotel skupaj s prenovljeno kulinarično in wellness ponudbo omogoča gostom popoln zasebni ali poslovni obisk. Posebno pozornost so namenili tudi funkcionalni preureditvi konferenčnih dvoran in poskrbeli, da se konferenčna dejavnost ustrezno prepleta s ponudbo za goste, ki prihajajo na Bled na oddih in potrebujejo mir ter sprostitev.

Prvi odzivi so zelo dobri, hotelu so zrasle tudi ocene na spletnih portalih, je povedala Krašovčeva, ki pa jo še posebej veseli, da so zaposleni ponosni, da delajo v tako lepem prenovljenem hotelu. To jim daje nov zagon in motivacijo, kar je v današnjem času izjemno pomembno, a težko dosegljivo, je pojasnila.

Spomnila je, da je bil hotel vsekakor potreben obnove, pa tudi nove zgodbe, povezane z okoljem in tradicije. Prav tako je bila potrebna sprememba imena, saj preteklo ime hotela ni poosebljalo. Gostje so namreč zmotno pričakovali, da hotel leži v bližini golf igrišča.

Prenove so potrebni tudi ostali Savini objekti na Bledu, na čelu s Kavarno Park, ki jo bodo zaradi prenove zaprli 14. januarja in jo v novi preobleki odprli marca. To bo prvi projekt novega leta, potem pa bo konec leta sledila še prenova Hotela Park, je povedala Krašovčeva, ki se nadeja, da bodo lahko s prenovami objektov nadaljevali tudi prihodnja leta.

Veliko bo odvisno od uspešnosti turističnih sezon. Letošnja je bila vsekakor izjemna. Začela se je z veliko nočjo in praktično do danes so bili hoteli ves čas polno zasedeni, saj sta sezono podaljšala šahovsko prvenstvo in svetovni pokal v biatlonu. "Dva tedna bomo sedaj imeli malo slabšo zasedenost, v novo leto pa gremo spet polno zasedeni," je povedala direktorica.

Tudi poslovanje Sava Turizma je bilo letos zelo uspešno. Kot poudarjajo v družbi, je za njimi že peto odlično leto. Skupina Sava Turizem je od januarja do oktobra zabeležila skupno 1,015 milijona nočitev, kar je na nivoju preteklega leta, ob tem pa je ustvarila prihodke od prodaje v višini 65,7 milijonov evrov, kar je za 5,3 odstotka več kot v enakem obdobju lani.