c S
Na kratko iz gospodarstva 11.12.2018 07:22 Ljubljana, 10. decembra (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Ponudba družbe RRC Računalniške storitve iz Ljubljane za prevzem Pomurskih mlekarn je bila uspešna, piše v odločbi, ki jo je v časniku Delo objavila Agencija za trg vrednostnih papirjev. Ponudba je trajala od 3. oktobra do 30. novembra, sprejelo pa jo je šest lastnikov delnic Pomurskih mlekarn s skupaj 39,38 odstotka delnic. Družba RRC Računalniške storitve avstralskega poslovneža slovenskih korenin Anthonyja Tomažina, ki je pred objavo prevzemne ponudbe že imela v lasti 60,62 odstotka delnic, je s tem postala edina lastnica mlekarne iz Murske Sobote.

Družba Melamin iz Kočevja je obvestila o seji nadzornega sveta družbe, ki je bila 7. decembra. Nadzorniki so na seji sprejeli smernice letnega načrta za prihodnje leto in informacijo o poslovanju družbe v prvih desetih mesecih letošnjega leta. Prav tako so se seznanili s sistemom zagotavljanja kakovosti in ostalimi notranjimi kontrolnimi postopki v družbi, s sistemom obravnave okoljskih tveganj ter s seznamom pokritosti tveganj z zavarovanji.