c S
Prevozniki pozivajo k čimprejšnji izgradnji druge cevi karavanškega predora 10.12.2018 14:56 Ljubljana, 10. decembra (STA) - Prevozniki sekcije za promet pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije in sekcije za prevoz blaga pri Gospodarski zbornici Slovenije pristojne organe in Dars pozivajo, da nemudoma sprejmejo vse ukrepe za čimprejšnjo izgradnjo druge cevi karavanškega predora. Opozarjajo, da vsaka ovira v pretočnosti prometa predstavlja veliko škodo za gospodarstvo.

Kot so sporočili iz obrtno-podjetniške zbornice (OZS), prevozniki omenjenih sekcij zaskrbljeno ugotavljajo, da se na podlagi odločitve državne revizijske komisije izgradnja druge cevi karavanškega predora vse bolj odmika.

"Karavanški predor predstavlja eno od pomembnejših transportnih smeri pretoka blaga, zato vsaka ovira v pretočnosti predstavlja veliko škodo za gospodarstvo. Ne razumemo in ne pristajamo na zavlačevanje pri izgradnji tako strateško pomembnega infrastrukturnega objekta," predsednika sekcije za promet pri OZS Petra Piška povzemajo v sporočilu za javnost.

Opozorili so še, da se pred predorom Karavanke že sedaj pojavljajo daljši zastoji, saj vozniki lahko porabijo tudi do pet ur za prehod. "Zastoji predstavljajo izgubljen delovni čas, ovire pri oskrbi gospodarstva, negativen vpliv na okolje ter povečano tveganje za samo varnost v cestnem prometu," so dodali in ponovili, da se mora izgradnja druge cevi začeti nemudoma.