c S
Preboldski Odelo lani z rastjo prihodkov in dobička 10.12.2018 07:05 Prebold, 09. decembra (STA) - Preboldsko podjetje za razvoj, proizvodnjo in trženje avtomobilskih delov Odelo je lani ustvarilo skoraj 180 milijonov evrov čistih prihodkov od prodaje, predlani jih je bilo za nekaj manj kot 123 milijonov evrov. Lanski čisti dobiček je znašal 10,5 milijona evrov, medtem ko je leta 2016 dosegel 6,3 milijona evrov.

Kot je v lanskem poslovnem poročilu, ki je objavljeno na spletnih straneh Ajpesa, zapisala uprava Odela Slovenija, so v serijski proizvodnji v preboldski tovarni lani vpeljali nove projekte, uspešno je bil dokončan tudi projekt proizvodnje elektronike.

V Črešnjevcih pri Gornji Radgoni so širili tehnologijo ter stroje za brizganje plastike. V Črešnjevcih se tako nahaja pet strojev za brizganje plastike ter en stroj za metalizacijo, posledično pa so razširili in povečali tudi montažne linije za rezervne dele.

Po oceni uprave Odela Slovenija, ki jo vodi Davorin Dobočnik, bodo letos imeli manj projektov kot v prejšnjih letih, vendar kljub temu načrtujejo, da bodo presegli prihodke lanskih let. Za višje prihodke gre zasluga predvsem projektom kupca BMW, s katerim bodo prvič ustvarili višje prihodke kot z ostalimi kupci.

Podjetje Odelo Slovenija je bilo ustanovljeno leta 2004 in je v 100-odstotni lasti nemškega Odela. Proizvodnja v podjetju se je začela leta 2005 z montažo zavornih luči. Družba je sicer specializirana za proizvodnjo zadnjih avtomobilskih luči, zadnjih zavornih luči, smernikov, dnevnih voznih luči in drugih svetlobnih komponent v premium razredu.