c S
Na kratko iz gospodarstva 07.12.2018 07:20 Ljubljana, 06. decembra (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Družba A1 je objavila prevzemno ponudbo za odkup delnic družbe Telekomunikacijski sistem Radvanje Pekre Limbuš. A1 je imetnica večinskega deleža v družbi, ponudba se nanaša na preostali delež. Za delnico ponuja 4,17 evra, ponudba pa traja do 4. februarja 2019 do 12. ure. Prag uspešnosti ponudbe ni določen, izhaja iz današnje objave v Večeru.

V podjetju Fraport Slovenija so potrdili, da bo britanski nacionalni prevoznik British Airways s poletnim voznim redom prihodnje leto začel dvakrat tedensko leteti med londonskim letališčem Heathrow in Letališčem Jožeta Pučnika Ljubljana. Vozovnice so že v prodaji, letenje pa bi se v visoki sezoni ob dobrem polnjenju lahko raztegnilo na večje število tedenskih frekvenc in na daljše časovno obdobje, so dodali. "Vrnitev British Airways na naše letališče je plod dolgoletnih prizadevanj ljubljanskega letališča in slovenskega turizma. Prepričani smo, da bo ena najbolj zaupanja vrednih znamk na področju letalskih prevozov še dodatno vplivala na prepoznavnost Slovenije kot turistične destinacije na angleškem trgu in hkrati na priljubljenost Slovenije kot turistične destinacije med angleškimi turisti," je ocenil poslovodni direktor Fraporta Slovenija Zmago Skobir.