c S
Na Brdu podelitev nazivov obrtnik in podjetnik leta 06.12.2018 09:53 Brdo pri Kranju, 06. decembra (STA) - Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) bo drevi na Brdu pri Kranju razglasila obrtnika leta 2018 in podjetnika leta 2018. Na dogodku bodo podelili tudi mojstrske diplome 38 mojstrom ter se poklonili najstarejšemu obrtniku. Dogodka se bo udeležila vrsta ministrov na čelu s predsednikom vlade.

Že drugo leto zapored bo OZS dve najbolj prestižni priznanji - obrtnik leta in podjetnik leta - podelila istočasno. Kot pojasnjuje predsednik OZS Branko Meh, sta obe priznanji enakovredni, zato ju podeljujejo hkrati in na istem odru. Na ta način nagradijo tako majhne kot velike obrtnike in podjetnike ter med njimi ne delajo razlik, saj si oboji zaslužijo priznanje za svoje dosežke.

Letos bodo razglasili 16. obrtnika leta in 26. podjetnika leta. Prestižni priznanji bosta prejela posameznika za svoje poslovne dosežke, inovativnost in odličnost. Lani sta priznanji prejela Slavko Kržišnik (S.VAR obdelava kovin in izdelava vodnih turbin) in Miran Andrejek (Avto center Andrejek).

Na letošnjem dogodku je napovedana široka udeležba državnega vrha na čelu s predsednikom vlade Marjanom Šarcem in predsednikom državnega sveta Alojzem Kovšco. Udeležili se ga bodo tudi ministri za gospodarstvo, izobraževanje, infrastrukturo, okolje, kmetijstvo, javno upravo in Slovence v zamejstvu ter državni sekretarji, poslanci in državni svetniki.