c S
Na kratko iz gospodarstva 06.12.2018 06:58 Ljubljana, 05. decembra (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Trgovska družba Tuš je danes odprla svojo stoto trgovino. Je v Mariboru, kjer so imeli doslej osem trgovin, zaposlujejo pa več kot 400 ljudi. Novi supermarket kot prva poslovalnica vključuje hladilno tehniko na ogljikov dioksid, ki po navedbah Tuša predstavlja okolju prijazen način hlajenja. Kot so sporočili iz družbe, so prvo trgovino odprli leta 1989 v Slovenskih Konjicah.

Addiko banka je v ljubljanskem nakupovalnem centru Supernova odprla mobilno poslovalnico v obliki kioska, kjer lahko stranke sklepajo različne bančne posle, vključno s hitro sklenitvijo in izplačilom gotovinskih kreditov za praznične nakupe, so sporočili iz banke. V tej poslovalnici lahko stranke med drugim sklenejo gotovinski kredit brez zavarovanja s hipoteko v znesku do 35.000 evrov z dobo odplačevanja do deset let.

Ljubljanska borza je za potrebe delovanja trga SI Enter v segmentu, namenjenem izdajam vrednostnih papirjev malih in srednje velikih podjetij, družbi Valior dodelila status svetovalca za segment. Vloga svetovalca je priprava izdajatelja za funkcioniranje v segmentu, priprava dokumenta o uvrstitvi vrednostnih papirjev izdajatelja v segment in spremljanje izdajatelja po sprejemu njegovih vrednostnih papirjev v segment v obdobju najmanj dveh let od dneva uvrstitve, so prek svojih spletnih strani sporočili iz borze.

Iz Hoferja so sporočili, da devet njihovih slovenskih dobaviteljev svoje izdelke uspešno dobavlja tudi na tuje trge. Gre za podjetja Conditus, Panorganix, Hrib, Hlebček, Pekarna Pečjak, Narajan, Celjske mesnine, Unifruit Fresh in Rinz Ros.

Žurnal24 ter specializirana revija Mehanik in voznik sta petič izbrala mehanika leta. Letos je to postal Anže Soklič, ki dela pri samostojnem podjetniku Antonu Sokliču - Avto usluga trgovina rezervnih delov. Osem finalistov so izbrali bralci revije, zmagovalca pa je nato določila žirija po večurnem preverjanju teoretičnega in praktičnega znanja, so sporočili organizatorji.