c S
Za Vinagovo premoženje prispelo šest ponudb 06.12.2018 07:08 Maribor, 05. decembra (STA) - Stečajni upravitelj propadlega mariborskega vinarja Vinaga Simon Prelogar je potem, ko se je prejšnji teden iztekel rok za oddajo ponudb v novem poskusu prodaje celotnega kompleksa, danes te skupaj s predstavniki ločitvenega upnika - Raiffeisen banke te tudi odprl. Kot je povedal za STA, je prejel šest ponudb, od tega tri za celoten kompleks.

Med šestimi ponudbami je ena prispela iz tujine, sicer pa se dva ponudnika zanimata samo za proizvodni del premoženja, torej novo klet v Košakih ter Vinagove vinograde v Košakih, Jarenini in Svečini, en ponudnik pa je oddal ponudbo za staro klet v središču mesta.

Prelogar je še dodal, da bo najprej poskušal prodati poslovno celoto, po njegovih besedah pa so bile vse tri prejete ponudbe zelo konkurenčne. Dokončna odločitev je sicer odvisna od ločitvenega upnika, ki se bo o tem odločil do naslednjega tedna.

Po njegovih besedah bo s tokratnim poskusom prodaje zagotovo storjen vsaj korak naprej. Če namreč ločitveni upnik ne bo sprejel nobene ponudbe, namerava stečajni upravitelj staro klet v središču mesta izročiti njemu, sam pa bo nato nadaljeval pogajanja s ponudniki, ki jih zanima nakup ostalega premoženja.

Spletni Večer danes sicer piše, da so bile ponujene kupnine za nakup poslovne celote po neuradnih informacijah precej blizu, a so bile vse bistveno nižje od 1,96 milijona evrov, ki jo je na lanski dražbi ponudil ameriški poslovnež James Lukežič. Ta je takrat celo že podpisal pogodbo, a pozneje ni poravnal kupnine. Z njim še vedno teče sodni postopek, saj zahteva vračilo 180.000 evrov vplačane varščine.