c S
Vladna pogajalska skupina nadaljevala pogajanja s policisti 04.12.2018 15:26 Ljubljana, 04. decembra (STA) - Vladna pogajalska skupina je danes nadaljevala pogajanja s policijskima sindikatoma. Kot je po pogovorih za medije povedal vodja vladnih pogajalcev Peter Pogačar, so policistom danes podrobneje predstavili predlog stavkovnega sporazuma, poslanega pretekli teden, njihov odgovor pričakujejo do začetka prihodnjega tedna.

Po besedah Pogačarja je vladna stran danes policistom podrobneje vsebinsko predstavila predlog stavkovnega sporazuma, ki so jim ga poslali konec preteklega tedna. Dogovorili so se, da v sindikatih predlog preučijo in jim predvidoma do začetka naslednjega tedna posredujejo morebiten nasprotni predlog. Pogajanja bodo po besedah Pogačarja intenzivno nadaljevali po prejemu nasprotnega predloga sindikatov.

Po besedah predsednika Policijskega sindikata Slovenije Radivoja Uroševiča nameravajo odgovor na vladni predlog pripraviti do dogovorjenega roka, o konkretnih zahtevah, ki jih je treba še uskladiti, pa ni želel odgovoriti. "Gre za celoto in dokler ni dogovorjena celota, ni dogovorjenega nič," je dejal.

Dodaten čas za pogajanja sicer po njegovih besedah potrebujejo tudi zaradi ponedeljkovega podpisa sporazuma preostalih sindikatov javnega sektorja z vlado, saj se ta dotika tudi zaposlenih na policiji in ministrstvu za notranje zadeve.

Pristojni ministri in predstavniki sindikatov javnega sektorja so namreč v ponedeljek podpisali stavkovne sporazume in dogovor o plačah ter na njihovi podlagi pripravljene anekse h kolektivnim pogodbam. A zaenkrat vlada še ni dosegla dogovora z vsemi sindikati, med drugim se še pogaja s policisti, ki so v stavki. Stavko so začeli februarja, po marčni prekinitvi pa jo nadaljujejo od oktobra.